sendtoaddress command error...

Discussion in 'VeriCoin Support' started by Tumble23, Feb 23, 2017.

  1. Tumble23

    Tumble23 VeriNew

    Hi, I am running a headless instance of vericoind on RPi3.
    I wanted to test sending a coin to a new address, so I unlocked my wallet, and used the 'sendtoaddress' using the the command:

    ./vericoind sendtoaddress VRJveiX6x7EmrNYJ1tjCKy5AfQiujsnKig 1

    It gave me a transaction reference:

    e8c8cead8af28e55d95e6f2c22d59ce28f015961bfdcaa7e463a4f4474925943

    However, it has also sent 139VRC to another address and I do not understand why, please see the following link for details:

    https://chainz.cryptoid.info/vrc/tx...c22d59ce28f015961bfdcaa7e463a4f4474925943.htm

    Please could someone explain what is going on?

    Many thanks in advance,

    Tumble23
     
  2. pnosker

    pnosker Administrator

    That's not an error. It's called a change address. You can use your coin control feature in your wallet settings to auto-send change to an address you choose. Read more about change addresses here: https://en.bitcoin.it/wiki/Change
     
  3. Tumble23

    Tumble23 VeriNew

    Hi pnosker,

    Many thanks for coming back to me. I am puzzled as to why my command:

    ./vericoind sendtoaddress VRJveiX6x7EmrNYJ1tjCKy5AfQiujsnKig 1

    has caused this... I have sent 1 VRC to an address, no?

    I do not have a GUI wallet, just a headless node. Which command do I use if I just wish to send some VRC to another address?

    Also, my vericoind has got stuck at block 1622617, with my balance as showing at ~139 VRC and ~5K stuck in staking.

    $ ./vericoind getinfo
    {
    "version" : "v1.6.5.5",
    "protocolversion" : 70007,
    "walletversion" : 60000,
    "balance" : 139.25161094,
    "newmint" : 0.00000000,
    "stake" : 5082.79276437,
    "blocks" : 1622617,
    "timeoffset" : 0,
    "connections" : 30,
    "proxy" : "",
    "ip" : "82.32.245.237",
    "difficulty" : {
    "proof-of-work" : 132.57598028,
    "proof-of-stake" : 0.00024414
    },
    "networkweight" : 45688.93811072,
    "inflationrate" : 1.31475947,
    "interestrate" : 769.80832202,
    "blocksperhour" : 0,
    "testnet" : false,
    "keypoololdest" : 1467970037,
    "keypoolsize" : 101,
    "paytxfee" : 0.00010000,
    "mininput" : 0.00000000,
    "unlocked_until" : 0,
    "errors" : ""
    }
    $

    The debug.log isn't showing any new blocks, just messages about orphan blocks and misbehaving nodes:

    Misbehaving: 2.26.179.120:59268 (8 -> 108) DISCONNECTING
    disconnecting node 2.26.179.120:59268
    ERROR: ProcessBlock() : block with too little proof-of-stake
    connection timeout

    Any assistance you can provide would be very gratefully received. Thanks in advance,

    Tumble
     

Share This Page